DAOSiN® - Auttaa pilkkomaan ruoan sisältämää histamiinia suolistossa.

DAOSiN® on diamiinioksidaasia (DAO) sisältävä ravintolisä, joka edistää ruoassa olevan histamiinin pilkkoutumista suolistossa. DAOSiN® täydentää elimistön oman DAO-entsyymin toimintaa auttamalla histamiinin pilkkomisessa.

Miten DAOSiN® toimii?

DAOSiN®-kapseli otetaan ennen ruokailua. DAOSiN® lisää DAO:n määrää ohutsuolessa ja täydentää elimistön oman, luontaisen DAO:n kykyä pilkkoa histamiinia. Näin ruoan sisältämä histamiini pilkkoutuu tehokkaasti ruoansulatuskanavassa.

Kolme vinkkiä DAOSiNin ottamiseen:

  • Syö terveellisesti ja liiku tarpeeksi

  • Vältä ruokia, joissa on paljon histamiinia, histamiinin vapauttajia ja biogeenisiä amiineja. Täältä näet luettelon tärkeimmistä vältettävistä ruoista.

  • Pidä ruokapäiväkirjaa ja merkitse muistiin, mitä ruokia ja miten paljon syöt ja miten niihin reagoit.

Milloin DAOSiN® kapselit otetaan

Ota yksi kapseli veden kanssa 15 minuuttia ennen histamiinia sisältävää ateriaa. Suurin sallittu annos on kolme kapselia päivässä (mikä vastaa kolmea histamiinia sisältävää ateriaa päivässä).

Annos ja sen ottaminen

Älä pureskele kapselin sisältöä ennen sen nielemistä. Nielaise kapseli kokonaisena, niin että sen sisältö kulkeutuu vatsan läpi suolistoon vahingoittumatta. Jos kapselin nieleminen on hankalaa, voit avata sen ja niellä sisällön veden kanssa. Älä pureskele rakeita vaan nielaise kapselin sisältö sellaisenaan.

Jos sinulla on säännöllinen lääkitys, kysy lääkäriltä tai farmaseutilta, vaikuttavatko lääkkeesi ruoassa olevan histamiinin pilkkoutumiseen.

Mistä voin ostaa DAOSiN®?

DAOSiN® on saatavana apteekeista ja apteekkien verkkokaupoista.

Pakkauskoot

DAOSiNia saa 10 tabletin sekä 30 ja 90 kapselin pakkauksissa.

Huomaa: DAOSiN® on otettava (mieluiten noin 15 minuuttia) ennen ateriaa. Kun histamiinia sisältävä ruoka saapuu suolistoon, kapselin pitäisi olla jo liuennut ja sen sisältämän DAO:n aktivoitunut.

DAOSiN® 30 ja 90 kapselin

Ainesosat: Stabilointiaine: mikrokiteinen selluloosa, kapselin kuori: hydroksipropyylimetyyliselluloosa, sakkaroosi, L-askorbiinihappo (C-vitamiini), riisitärkkelys, pintakäsittelyaine: sellakka, stabilointiaine: hydroksipropyyliselluloosa, proteiiniuute sian munuaisesta (0,1 % diamiinioksidaasi), täyteaine: polyvinyylipolypyrrolidoni, irrote: talkki, muunnettu tärkkelys, sakeuttamisaine: natriumkarboksimetyyliselluloosa, kosteudensäilyttäjä: glyseriini.

Daosin® 10 tablettia

Ainesosat: täyteaine (mikrokiteinen selluloosa), maltodekstriini, happamuudensäätöaine (natriumfosfaatti), kiillotusaine (sellakka), emulgointiaine (silloitettu natriumkarboksimetyyliselluloosa), proteiiniuute sian munuaisesta, paakkuuntumisenestoaine (piidioksidi), kiillotusaine (hydroksipropyylimetyyliselluloosa), happamuudensäätöaine (kalsiumkarbonaatti), paakkuuntumisenestoaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), täysin hydrattu kasvirasva (kookos), stabilointiaine (polydekstroosi), paakkuuntumisenestoaine (talkki).

Histamiini-intoleranssi

Histamiinia sisältäviä ruokia?

Ruokaluettelo

Histamiinia sisältäviä ruokia?

Diagnoosi

Histamiini-intoleranssin diagnosointi: vaikeaa muttei mahdotonta