Tässä ruoassa on potkua. Se on herkullista, vähähistamiinista ja näyttääkin hyvältä.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Vaativuus: Helppo

Ainekset (kahdelle):

Kulho:
1 bataatti (keskikokoinen)

200 g parsakaalia

1 tl oliiviöljyä

Suolaa ja pippuria maun mukaan

Hyppysellinen chiliä

200 g kvinoaa

Avokado

Kourallinen retiisejä

½ kurkku

2 kourallista roomansalaattia

Kourallinen pähkinöitä ja siemeniä

Krassia

Kastike:

50 g tahinia (seesaminsiementahnaa)

1 tl oliiviöljyä

Hyppysellinen suolaa

Puolen sitruunan mehu

80 ml kylmää vettä

 

Valmistaminen:

Vaihe 1:

Keitä kvinoa vesimäärässä, joka on kaksinkertainen kvinoaan verrattuna, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Ota liedeltä ja anna jäähtyä, kunnes muut ainekset ovat valmiita.

Vaihe 2:

Laita uuni lämpenemään 180 °C:een ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kuori bataatti, pilko se pieniksi kuutioiksi ja laita pellille. Pese parsakaali, leikkaa pieniksi kukinnoiksi ja levitä pellille. Ripottele päälle oliiviöljyä, mausta suolalla ja chilillä ja paista uunissa 20 minuuttia. Pese salaatti, kurkku ja retiisit, pilko ne ja jaa kahteen kulhoon. Kuori ja pilko avokado ja jaa se kulhoihin.

Vaihe 3:

Kastike: Laita tahini, vesi, oliiviöljy, suola ja sitruunamehu pieneen kulhoon ja sekoita huolella kermaiseksi – tarvittaessa lisää hiukan vettä.

Vaihe 4:

Laita paistetut vihannekset ja kypsennetty kvinoa kulhoihin, pilko pähkinät ja siemenet ja ripottele päälle. Koristele krassilla ja lisää kastike.

 

Huom: Varoitus: Avokado sisältää histamiinia. Ellet siedä sitä tai joitakin muita aineksia, jätä ne pois tai käytä jotakin muuta, kuten porkkanoita.