
Tämä vähähistamiininen mysli tehdään herkullisista pähkinöistä, kookoshiutaleista ja kuivatuista hedelmistä. Se antaa hyvän alun päivään!
Valmistusaika: 35 minuuttia
Vaativuus: Helppo
Ainekset:
130 ml vaahterasiirappia
4 rkl kookosöljyä
200 g kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenitonta)
150 g manteleita
60 g macadamiapähkinöitä
60 g pistaaseja
50 g kurpitsansiemeniä
20 g kuorittuja siemeniä
½ tl kanelia
½ tl vaniljajauhetta
35 g kookoshiutaleita
120 g rikkikäsittelemättömiä kuivattuja hedelmiä (karpaloita, rusinoita, taateleita, aprikooseja)/suklaahippuja
Valmistaminen:
Vaihe 1:
Laita uuni lämpenemään 170 °C:een ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pilko mantelit, macadamiapähkinät ja pistaasit pieniksi paloiksi, laita ne suureen kulhoon ja lisää sekaan kaurahiutaleet, kurpitsansiemenet, kuoritut siemenet, kaneli sekä vanilja ja sekoita.
Vaihe 2:
Laita kookosöljy ja vaahterasiirappi pieneen kattilaan ja lämmitä varovasti, kunnes ne sulavat. Lisää neste mysliin ja sekoita kunnolla. Levitä myslisekoitus vuoratulle uunipellille ja paista uunissa noin 25 minuuttia kullanruskeaksi. Noin 15 minuutin jälkeen lisää kookoshiutaleet ja sekoita mysliä kerran. Kun mysli on kypsää, ota uunipelti uunista ja anna jäähtyä.
Vaihe 3:
Tällä välin pilko kuivatut hedelmät pieniksi paloiksi ja levitä ne myslin päälle. Sekoita huolellisesti puulusikalla ja säilytä ilmatiiviissä laatikossa tai purkissa, jossa on tiivis kansi.
Huom: Ellet siedä jotakin reseptin pähkinöistä, jätä ne pois. Jos haluat tietoa ruokien histamiinipitoisuudesta, napsauta tästä.