Tämä vähähistamiininen mysli tehdään herkullisista pähkinöistä, kookoshiutaleista ja kuivatuista hedelmistä. Se antaa hyvän alun päivään!

Valmistusaika: 35 minuuttia

Vaativuus: Helppo

Ainekset:

130 ml vaahterasiirappia

4 rkl kookosöljyä

200 g kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenitonta)

150 g manteleita

60 g macadamiapähkinöitä

60 g pistaaseja

50 g kurpitsansiemeniä

20 g kuorittuja siemeniä

½ tl kanelia

½ tl vaniljajauhetta

35 g kookoshiutaleita

120 g rikkikäsittelemättömiä kuivattuja hedelmiä (karpaloita, rusinoita, taateleita, aprikooseja)/suklaahippuja


Valmistaminen:

Vaihe 1:

Laita uuni lämpenemään 170 °C:een ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pilko mantelit, macadamiapähkinät ja pistaasit pieniksi paloiksi, laita ne suureen kulhoon ja lisää sekaan kaurahiutaleet, kurpitsansiemenet, kuoritut siemenet, kaneli sekä vanilja ja sekoita.

Vaihe 2:
Laita kookosöljy ja vaahterasiirappi pieneen kattilaan ja lämmitä varovasti, kunnes ne sulavat. Lisää neste mysliin ja sekoita kunnolla. Levitä myslisekoitus vuoratulle uunipellille ja paista uunissa noin 25 minuuttia kullanruskeaksi. Noin 15 minuutin jälkeen lisää kookoshiutaleet ja sekoita mysliä kerran. Kun mysli on kypsää, ota uunipelti uunista ja anna jäähtyä.

Vaihe 3:
Tällä välin pilko kuivatut hedelmät pieniksi paloiksi ja levitä ne myslin päälle. Sekoita huolellisesti puulusikalla ja säilytä ilmatiiviissä laatikossa tai purkissa, jossa on tiivis kansi.

 

Huom: Ellet siedä jotakin reseptin pähkinöistä, jätä ne pois. Jos haluat tietoa ruokien histamiinipitoisuudesta, napsauta tästä.