Raikas ja hedelmäinen vähähistamiininen raakakakku, jonka kuka tahansa osaa valmistaa. Täydellinen jälkiruoka kuumaan kesäpäivään.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Vaativuus: Helppo

Ainekset:

Pohja:

90 g kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenitonta)

230 g manteleita

300 g kivettömiä taateleita

2 rkl mantelivoita

2 rkl sulatettua kookosöljyä

Täyte:

200 g pakastemustikoita

200 g pakastekarhunvatukoita

2 rkl vaahterasiirappia

45 g kuorittuja auringonkukansiemeniä

45 g macadamiapähkinöitä

3 rkl chian siemeniä

1 rkl pilkottua (vegaanista) valkosuklaata tai raastettuja kookoshiutaleita

 

Valmistaminen:

Vaihe 1:

Pohja: Laita mantelit ja kaurahiutaleet yleiskoneeseen ja sekoita hienoksi muruksi. Lisää loput ainekset (taatelit, kookosöljy, mantelivoi) ja jatka sekoittamista, kunnes taikina on tasalaatuista ja tahmeaa. Vuoraa 25 cm:n kakkuvuoka leivinpaperilla, levitä taikina vuokaan ja painele se tiiviisti ja tasaisesti vuoan pohjalle.

Laita vuoka sitten pakastimeen.

Vaihe 2:
Tällä välin valmista marjatäyte. Pese ensin yleiskone huolellisesti ja laita siihen pakastemustikat ja -karhunvatukat. Sekoita huolellisesti ja lisää loput ainekset (chian siemenet, macadamiapähkinät, auringonkukansiement, vaahterasiirappi ja hiukan valkosuklaata). Jatka sekoittamista, kunnes täyte on mukavan kermaista. Tämä voi kestää muutaman minuutin, sillä täytettä pitää välillä kaapia astian reunoilta.

Vaihe 3:
Ota kakkupohja pakastimesta ja levitä marjatäyte sen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Lopuksi ripottele hiukan pilkottua (vegaanista) valkosuklaata tai kookoshiutaleita kakun päälle ja anna kakun jähmettyä pakastimessa ainakin 2 tuntia. Ennen tarjoamista anna kakun sulaa noin 10 minuuttia, jotta sitä on helpompi leikata.

 

Huom: Ole varovainen pähkinöiden ja manteleiden kanssa: Ne ovat histamiinin vapauttajia. Ellet siedä niitä, jätä ne pois tai käytä jotakin muuta herkullista niiden. sijasta. Jos haluat tietoa ruokien histamiinipitoisuudesta, napsauta tästä.