Kesäisen keveä ja helposti sulava. Vihreää parsaa, tuoretta kesäkurpitsaa ja mehukkaita herneitä - herkullista ja terveellistä!

 

Valmistusaika: 30 minuuttia

Vaativuus: Helppo

Ainekset kahdelle:

1 pieni sipuli

1 tl oliiviöljyä

1 rkl hiivatonta kasvislientä

150 g risottoriisiä

1 nippu vihreää parsaa

½ kesäkurpitsa

50 g pakasteherneitä (Varoitus: herneet sisältävät histamiinia. Ellet siedä niitä, käytä jotakin muuta vihannesta niiden sijasta.)

Nippu tuoreita yrttejä (esim. tilliä, persiljaa, minttua)

Suolaa ja pippuria maun mukaan

 

Krassia ja parmesaania koristeeksi (valinnainen)

 

Valmistaminen:

Vaihe 1: 

Kiehauta kasvisliemi ja 750 ml vettä. Pilko sillä välin sipuli pieniksi paloiksi ja kuullota ne paistinpannussa oliiviöljyn kera.

Vaihe 2:

Lisää riisi sekä osa liemestä ja sekoita. Kun neste on imeytynyt, lisää lientä ja sekoita huolellisesti. Tähän kuluu noin 20 minuuttia.

Vaihe 3:

Pese ja pilko tällä välin vihannekset. Kypsentämisen viimeisen 7 minuutin aikana lisää vihannekset riisin joukkoon ja sekoita, kunnes riisi on kypsää ja vihannekset ovat al dente. Kääntele yrtit joukkoon juuri ennen tarjoamista. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja tarjoa krassin ja/tai parmesaanin kera.

 

Huom: Ole varovainen tätä ruokaa valmistaessasi, sillä herneet sisältävät histamiinia. Histamiinia sisältävään ruokaan reagoiminen on yksilöllistä. Jotkut sietävät herneitä histamiinista huolimatta, kun toiset taas saavat niistä vaivoja. Ellet siedä herneitä, on parasta jättää ne pois ja käyttää sen sijaan jotakin muuta vihannesta, esimerkiksi kesäkurpitsaa. Lisätietoa histamiinia sisältävistä ruoista ja histamiinin vapauttajista löytyy täältä.