
Tämä vähähistamiininen persikkakakku on erinomainen vaihtoehto tavallisille kakuille, eikä se edes tarvitse uunia tai pakastinta. Keveä, raikas, herkullinen ja valmistuu alta aikayksikön vain kuudesta aineksesta.
Valmistusaika: 15 minuuttia
Vaativuus: Helppo
Ainekset neljälle:
4 persikkaa (n. 600 g)
100 g mustikoita
80 g manteleita
40 g raastettua kookosta
8 Medjool-taateleita (n. 140 g)
1/2 tl vaniljaa
Valmistaminen:
Pohja:
Vaihe 1:
Laita mantelit, raastetut kookoshiutaleet ja 6 taatelia (40 g) yleiskoneeseen ja sekoita ainekset hienoksi muruksi. Kun rutistat sekoitusta kädessäsi, sen pitäisi paakkuuntua helposti. On tärkeää olla sekoittamatta aineksia liikaa, ettei taikinasta tule liian pehmeää.
Vaihe 2:
Muotoile taikina kakkupohjaksi joko pieniin laseihin tai kakkuvuokaan.
Kastike
Vaihe 3:
Leikkaa 2 persikkaa suupaloiksi ja laita ne astiaan mustikoiden kera.
Vaihe 4:
Laita loput persikat (ilman kiviä), taatelit ja vanilja yleiskoneeseen ja sekoita kermaiseksi. Kaada sitten kastike persikoiden ja mustikoiden päälle ja sekoita. Vaihe 5: Laita lopuksi täyte kakkupohjan päälle ja koristele muutamalla kookoshiutaleella.
Huom: Ellet siedä jotakin ainesta, vaihda se johonkin toiseen.