Tämä vähähistamiininen persikkakakku on erinomainen vaihtoehto tavallisille kakuille, eikä se edes tarvitse uunia tai pakastinta. Keveä, raikas, herkullinen ja valmistuu alta aikayksikön vain kuudesta aineksesta.


Valmistusaika: 15 minuuttia

Vaativuus: Helppo

Ainekset neljälle:
4 persikkaa (n. 600 g)

100 g mustikoita

80 g manteleita

40 g raastettua kookosta

8 Medjool-taateleita (n. 140 g)

1/2 tl vaniljaa

Valmistaminen:

Pohja:

Vaihe 1:

Laita mantelit, raastetut kookoshiutaleet ja 6 taatelia (40 g) yleiskoneeseen ja sekoita ainekset hienoksi muruksi. Kun rutistat sekoitusta kädessäsi, sen pitäisi paakkuuntua helposti. On tärkeää olla sekoittamatta aineksia liikaa, ettei taikinasta tule liian pehmeää.

Vaihe 2:

Muotoile taikina kakkupohjaksi joko pieniin laseihin tai kakkuvuokaan.

 

Kastike

Vaihe 3:

Leikkaa 2 persikkaa suupaloiksi ja laita ne astiaan mustikoiden kera.

Vaihe 4:

Laita loput persikat (ilman kiviä), taatelit ja vanilja yleiskoneeseen ja sekoita kermaiseksi. Kaada sitten kastike persikoiden ja mustikoiden päälle ja sekoita. Vaihe 5: Laita lopuksi täyte kakkupohjan päälle ja koristele muutamalla kookoshiutaleella.

 

Huom: Ellet siedä jotakin ainesta, vaihda se johonkin toiseen.