Herkullista ja terveellistä: vähähistamiinista ruoanlaittoa

Vähähistamiininen ruoanlaitto ei ole vaikeaa, kunhan seuraa kolmea perussääntöä:

  • 1. Ainesten tulee olla tuoreita. Käytä hedelmiä ja vihanneksia, jotka on ostettu samana päivänä. Jos pidät makkaroista ja lihasta, pyydä lihakauppiaalta kaikkein tuoreimpia tuotteita.

  • 2. Älä osta pika- tai valmistuotteita. Näihin kuuluvat myös useimmat mausteet ja mausteseokset, kuten erilaiset liemet ja soijakastike.

  • 3. Opettele kuuntelemaan elimistöäsi. Histamiini-intoleranssista kärsivät reagoivat eri ruokiin hyvin eri tavoin. Ehkä sinun on vaikea sietää luettelossamme olevaa vähähistamiinista tuotetta - siinä tapauksessa älä syö sitä, odota jonkin aikaa ja kokeile sitten pientä määrää.

  • Vinkki: Perusta pieni keittiöpuutarha ja kasvata aromaattisia yrttejä ja salaattia. Se onnistuu vaikka kukkaruukussa ikkunalaudalla.

Vähähistamiininen parsarisotto

Kesäisen keveä ja helposti sulava. Vihreää parsaa, tuoretta kesäkurpitsaa ja mehukkaita herneitä - herkullista ja terveellistä!


Vähähistamiininen rouskuva granola

Tämä vähähistamiininen mysli tehdään herkullisista pähkinöistä, kookoshiutaleista ja kuivatuista hedelmistä. Se antaa hyvän alun päivään!

 

 

Vähähistamiininen raakakakku

Raikas ja hedelmäinen vähähistamiininen raakakakku, jonka kuka tahansa osaa valmistaa. Täydellinen jälkiruoka kuumaan kesäpäivään.


Vähähistamiininen superruoka

Tässä ruoassa on potkua. Se on herkullista, vähähistamiinista ja näyttääkin hyvältä.Persikkakakku

Tämä vähähistamiininen persikkakakku on erinomainen vaihtoehto tavallisille kakuille, eikä se edes tarvitse uunia tai pakastinta. Keveä, raikas, herkullinen ja valmistuu alta aikayksikön vain kuudesta aineksesta.