
Herkullista ja terveellistä: vähähistamiinista ruoanlaittoa
Vähähistamiininen ruoanlaitto ei ole vaikeaa, kunhan seuraa kolmea perussääntöä:
-
1. Ainesten tulee olla tuoreita. Käytä hedelmiä ja vihanneksia, jotka on ostettu samana päivänä. Jos pidät makkaroista ja lihasta, pyydä lihakauppiaalta kaikkein tuoreimpia tuotteita.
-
2. Älä osta pika- tai valmistuotteita. Näihin kuuluvat myös useimmat mausteet ja mausteseokset, kuten erilaiset liemet ja soijakastike.
-
3. Opettele kuuntelemaan elimistöäsi. Histamiini-intoleranssista kärsivät reagoivat eri ruokiin hyvin eri tavoin. Ehkä sinun on vaikea sietää luettelossamme olevaa vähähistamiinista tuotetta - siinä tapauksessa älä syö sitä, odota jonkin aikaa ja kokeile sitten pientä määrää.
-
Vinkki: Perusta pieni keittiöpuutarha ja kasvata aromaattisia yrttejä ja salaattia. Se onnistuu vaikka kukkaruukussa ikkunalaudalla.