Laktoosi-intoleranssin kanssa eläminen

Laktoosi-intoleranssia ei voi parantaa eikä se katoa minnekään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että siitä kärsivien olisi vain siedettävä epämiellyttävät intoleranssireaktiot. Onneksi laktoosi-intoleranssin vaikutuksia voi lieventää monin tavoin.

 

Vaihtoehto 1: Pois maito, jugurtti ja muu!

Yksi vaihtoehto laktoosi-intoleranssin lievittämiseksi on tiukka ruokavalio. Ei ole lainkaan mahdotonta luopua maidosta ja maitotuotteista kokonaan tai korvata ne laktoosittomilla tuotteilla, joita on nykypäivänä erittäin runsaasti tarjolla. Tämä vaatii kuitenkin runsaasti kärsivällisyyttä, sillä ruokien koostumus voi olla monimutkainen. Niinpä ei ole aina mahdollista tietää varmasti, mitkä tuotteet sisältävät laktoosia ja mitkä eivät. Lisäksi maidossa on tärkeitä ravinteita (esimerkiksi kalsiumia), joita elimistö tarvitsee.

Vaihtoehto 2: Entsyymin korvaaminen LACTOSOLVilla

Jos kärsit laktoosi-intoleranssista, yksi vaihtoehto erityisruokavalion sijaan on ottaa LACTOSOLV®-entsyymivalmistetta. LACTOSOLV®-valmisteen sisältämä laktaasi-entsyymi hajottaa ruoasta saadun laktoosin vatsassa. Siten tämä ravintolisä ottaa elimistön oman, puuttuvan laktaasin paikan ja antaa laktoosi-intoleranssista kärsiville mahdollisuuden nauttia maitoa ja maitotuotteita ilman vaivoja.

Laktoosin tavallinen pilkkoutuminen

  • Normaali tilanne - Laktoosin tavallinen pilkkoutuminen
    Laktaasi hajottaa laktoosin glukoosiksi ja galaktoosiksi, jotka imeytyvät ohutsuolessa.

  • Ongelma - Heikentynyt laktoosin pilkkoutuminen
    Jos laktaasia ei ole tarpeeksi tai ollenkaan, laktoosi ei hajoa eikä se imeydy ohutsuolessa. Ruoansulatuskanavassa syntyy ongelmia.

  • Ratkaisu - Laktoosin tavallinen pilkkoutuminen
    LACTOSOLV® korvaa puuttuvan entsyymin. Laktaasi hajottaa jälleen laktoosia, eikä oireita ilmene.

Ruokavalio ja ruoka-aineet

Laktoosi-intoleranssi ja ruokailu

Laktoosi-intoleranssin oireet

Nämä ovat tavallisia oireita

Laktoosi-intoleranssi

Kun maitotuotteet aiheuttavat ärsytystä