Usein vaikea tunnistaa

Monilta kestää kauan saada vaivojensa syy selville. Histamiinin aiheuttamat oireethan ovat yleisluontoisia, eli ne voivat johtua monista muistakin syistä. Usein ruokien histamiinipitoisuus vaihtelee, joten sitä on hankala huomata ongelmien syyksi.

Histamiini voidaan tunnistaa vaivojen syyksi seuraavilla tavoilla:

  • Yksi hyödyllinen tapa on päiväkirja, johon oireet tai ruokavalio kirjataan. Sen avulla merkitään huolellisesti muistiin kunakin päivänä syödyt ruoat ja niiden määrät sekä ilmenneet vaivat ajankohtineen.

  • Lääkärin tulisi sulkea pois vaivojen mahdolliset muut syyt. Iho- ja verikokeilla tulee sulkea pois ennenkaikkea allergisten reaktioiden mahdollisuus.

  • Intoleranssin voi myös havaita mittaamalla veren sisältämän DAO:n aktiivisuutta. Tässä yhteydessä on tärkeää muistaa, että veren DAO-pitoisuus vaihtelee esimerkiksi stressistä ja muusta rasituksesta riippuen.

Enkö siedä ollenkaan histamiinia?

Kärsitkö koskaan selittämättömistä ruoansulatusvaivoista (kuten ripulista, ilmavaivoista jne.) tai ihottumasta?

Oletko usein väsynyt (etenkin syömisen jälkeen), vaikka nukut hyvin?

Tuntuuko sinusta joskus kuin olisit humalassa, vaikket ole juonut yhtään alkoholia?

Siedätkö punaisen lihan, tuoreen kalan, juuston ja punaviinin kaltaisia ruokia joskus paremmin, joskus huonommin?

Ruokaluettelo

Histamiinia sisältäviä ruokia?

Oireet

Histamiini-intoleranssin tyypillisten oireiden tunnistaminen

DAOSiN®: Täydentää endogeenistä entsyymiä ja auttaa pilkkomaan histamiinia